Festlig Åbning af Håndværkernes Hus Tilbygning og Udstillingen "Hjørrings Historie fortalt med nål og tråd"

Fredag den 13. oktober 2023 blev en særlig dag for Håndværkernes Hus, da deres nye tilbygning blev indviet. Denne tilbygning, der giver plads til nye værksteder og et udstillingslokale, blev præsenteret sammen med den spændende udstilling "Hjørrings Historie fortalt med nål og tråd."

Velkomst og Tak: Initiativtager og formand for foreningen Håndværkernes Hus, John Klinkby, bød velkommen til et nyt kapitel i husets historie. Målet er at bevare gamle håndværkertraditioner og skabe et socialt værested for seniorer. Samtidig blev det annonceret, at huset nu også har en kunstudstilling.

En meget varm tak til vores sponsorer – uden dem kunne det ikke lykkes.

Tegneren Poul Andersen blev hyldet for hans ti års hårde arbejde med at skabe et 42 meter langt og 70 cm højt lærred/stof, der illustrerer Hjørrings historie med 107 historiske broderier.

Poul Andersen og sypigerne har præsteret, at give os et godt værktøj til at markedsføre vores dejlige Hjørring Kommune, Vi har fremstillet en bog, med tekst på alle 107 billedmotiver på dansk og klargjort tilsvarende bog på Tysk og Engelsk, men økonomien rækker ikke så langt på nuværende tidspunkt Sypigerne, der deltog i dette imponerende projekt, blev rost og takket for deres bidrag:Ulla Stigaard, Hanne (TUT) Larsen, Inga Svendsen, Majbrit Nielsen, Liss Dahl, Emmy Mejlholm, Anna Hansen, Camilla Stigaard, Helle Madsen, Hanne Dybro.Håndværkernes Hus udvider sin rolle som arbejdende museum og socialt værested, og denne begivenhed markerer et skridt i retning af at bevare og dele Hjørrings rige historie og kulturarv med samfundet og besøgende. Tak til alle involverede!

Borgmester Søren Smalbro takkede på byens vegne og kaldte kunstværket en rørende hyldest til byens historie. Han fremhævede, hvordan kunst og håndværk kan bringe fortiden til live på en unik måde.

Lars Østergaard overrakte en hilsen fra SparNord Fonden og roste husets mange aktiviteter. Formand for Brugerne Inga Svendsen takkede de mange tilstedeværende for deres støtte til projektet og fremhævede John Klinkbys vision og initiativer. Hun sagde, "Du har skabt en kulturarv og et fællesskab, som vil vare i mange år fremover." John Klinkby blev udnævnt til æresmedlem af brugerforeningen for Håndværkernes Hus.

Indvielse af Udstillingen: Tegneren Poul Andersen klippede tråden til udstillingen med den gyldne saks hvilket symboliserede begyndelsen på den spændende udstilling "Byens historie fortalt med nål og tråd."

/media/22672/2-avis-klip-18okt-2023.jpg

Foreningen Håndværkernes Hus


Tinpottegyde 6
9800 Hjørring

Telefon: 98 90 49 71
Mail: handvaerkerneshus@gmail.com

Åbningstider: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11.00 til 15.00

Find os på


Facebook  Facebook