Smedjen

I smedjen klinger hammer og ambolt, svejseapparater gnistrer og alverdens ting ser dagens lys

Velkommen til smedjen, hvor historien bliver levende gennem smedens blikkenslager og forgyldningsværksted. Træd ind i smedien, hvor æraen af ild og hammer møder nutidens teknologi, og oplev et arbejdende museum, hvor fortidens traditioner møder fremtidens innovation.

I smedjen er fortidens færdigheder og teknikker i jernbearbejdning bevaret og æret. Her kan du se smedekunstens ældgamle håndværk, der har formet samfundet gennem århundreder. Ved ankomsten mødes du af den karakteristiske lyd af hammeren mod jern, der ekkoer gennem rummet og vidner om det levende hjerte af håndværkstradition.

Mens du bevæger dig gennem smedjen, bliver du fordybet i smedens arbejde. Du ser ham forme det hårde jern med en dygtighed og præcision, der er arvet gennem generationer. Du ser, hvordan han skaber både praktiske redskaber og kunstneriske mesterværker, der fortæller historier fra fortiden og inspirerer til fremtiden.

Men dette er ikke bare et sted for at se - det er et sted for at deltage. Vær med, når smeden demonstrerer teknikker fra gamle dage og deler sine hemmeligheder om håndværket. Prøv selv kræfter med hammeren og føl jernets varme under dine hænder, mens du skaber dit eget lille mesterværk.

Men smedjen er mere end bare et rum fuld af værktøj og maskiner. Det er et levende museum, hvor fortidens traditioner fortsætter med at forme nutidens verden. Det er et sted, hvor håndværkets sjæl lever videre, og hvor besøgende kan blive inspireret af fortidens mestre til at skabe noget nyt og unikt i dag. Velkommen til smedjen - en del af Håndværkernes Hus.
 
 
 

Foreningen Håndværkernes Hus


Tinpottegyde 6
9800 Hjørring

Telefon: 98 90 49 71
Mail: handvaerkerneshus@gmail.com

Åbningstider: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11.00 til 15.00

Find os på


Facebook  Facebook